Túrókrémes piskótatekercs
2015.06.14 13:59
Mint már írtam túró mániában szenvedek, így ismét nem volt kérdés, hogy hétvégén valami túrósat süssek. Találtam egy nagyon jó receptet amit kissé szokásom szeritn átmódosítottam. Életem első piskóta tekercse, és nem akarok túlzásokba esni, de isteni finom lett.
Piskóta:
- 4 tojás
- 4 ek víz
- 2 ek barna cukor
- 1ek vaniliás cukor
- 4 ek zabpehelyliszt
- 1 ek karob por
- 1 kk. sütőpor
Túrókrém:
- 1/2 kg túró
- 150 g tejföl
- 2 ek barna cukor
- 2 ek utifűmaghéj
- 1 ek vaniliás cukor
Elkészítés
A tojásokat ketté választom, a sárgáját a cukorral habosra verjem, majd hozzáadom a vizet, a lisztet, a karobport és a sütőport is. A fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan a tésztához adom.Nagyméretű tepsiben 170 fokos légkeveréses sütőben készre sütöm (kb 20 perc), majd amikor kiveszem feltekerem a tésztát, és úgy hagyom kihülni. Amikor kihült a krémet elkenem a tésztán, majd újra feltekerem. Pihentetni hagyom hűtőben 1-2 órát.