Tejszínes gombás tészta
Sokszor előfordul velem is, hogy szeretnék valami újat főzni, vagy leglábbis változatosan :) Ilyenkor jön az, hogy mit főzzek? A válasz: semmit. Ez gondolom mindnekinek ismerős. Amig otthon laktam és Anyukám tette fel ezt a kérdést mindig kinevettem és ugyanezt válaszoltam neki de volt olyan is, hogy azt mondtam, hogy azt főzzél amit akarsz. Nagy segítség nem? Na most ezt saját bőrömön tapasztalom már én is lassan 4 éve...visszagondolva, ez egyáltalán nem vicces, mikor van, hogy órákig gondolokozom azon mit főzzek. Hál istennek ez egyre ritkábban fordul elő, mert általában, ha nem tudok mit főzni, inprovizálok :) Most is ezt tettem. Gombát kívánok enni már több mint egy hetet, ezért nem is halogatom tovább a dolgot :)
Hozzávalók:
- 1 zacskó teljes kiörlésű makaróni tészta (vagy akinek amilye van otthon)
- 15 dkg pulykamellsonka
- gomba: ki mennyire szereti? :) én nagyon így sokat raktam bele.
- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 2 főzőtejszín
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A tésztát forrásan lévő vízbe kifőzöm. Apróra vágott hagymát olajan megpárolom majd hozzáadom a gombát. Mikor már kiengedte a levét hozzáadom a kis kockákra felvágott sonkát, fűszerezem, és mehet hozzá a tejszín. Ebből a mennyiségből kb 3-4 adag lesz.