Rakott brokkoli
Nagyon könnyű elkészíteni ezt a nagyon finom, teljesen saját ötlet által kifejlesztett rakott brokkolit :) Gondoltam egyet és csak úgy jött, hogy ez így finom lesz, és valóban az. Hamar megvan, nem kell vele órákat bíbelődni.
Hozzávalók:
- 1/2 kg brokkoli
- egy csirkemell
- 4 db főtt tojás
- 1 csomag mozzarella sajt
- 10-15 szelet kolbász (Tóalmási tüzeskolbászt használok, mert nagyon nagyon szeretjük), elhagyató
- 1/2 l tejszín
- só, bors, szerecsendió
- reszelt trapista a tetejére
Elkészítés:
Tepsi, vagy üvegedény aljára rakok egy réteg brokkolit, majd ráfektetem a szeletekre vágott csirkemelett, rá a tojást mozzarellat, kolbászt, majd még egy réteg brokkolit. A tejszínt ízesítem be a fűszerekkel, majd rántöm a brokkolira, reszelek rá sajtot és teszek rá fóliát és mehet a sütőbe. Kb. 15 perc után leszedem a fóliát és úgy sütöm tovább. 200'C-n addig sütöm amig szépen megbarnul a teteje. Szoktam úgy is készíteni, hogy a csirkét kihagyom belőle, vagy a kolbászt, vagy akár mind a kettőt. Kinek hogy tetszik/ízlik.