Rákóczi túrós
2015.04.12 16:16
Húsvét alkalmából készítettem eme finomságot. Répatortát szerettem volna készíteni, de elfelejtettem répát venni...mire észbekaptam addigra már semelyik bolt nem volt nyitva. Volt itthon túróm, ezért nem volt kérdéses, hogy akkor valami túrósat fogok készíteni, ami finom és hamar elkészül.
Hozzávalók:
- 5dkg barna vagy nádcukor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg liszt ( 10 dkg zabpehely és 5dkg lenmag liszt)
- 1 tojás sárgája
- negyed citrom leve
Túrókrém:
- 50 dkg túró
- 1 ek vaniliáscukor
- 2 tojás sárgája
- 2 ek barna vagy nádcukor
Hab:
3 tojás fehérje
Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk majd a tepsi aljára nyomkodom és beteszem a sütőbe 10-15 percre sülni. Addig a kérm hozzávalóit elkészítem, majd a félig kész tésztára kenem. A tetejére ház kiészításű baracklekvárt kenek, majd végül szépen egyenletesen elkenem rajta a tojásfehérjét. Együtt továbbsütöm még kb 15-20 percig, amíg a tojáshab szép barna lesz.