Kaszinó tojás
Gyerek korom óta nagyon szeretem. Anyukámékkal régi emlékek idézésének keretében szóba jött, a kaszinó tojás. Na nem kellett több azonnal elkezdett dolgozni a fogaskerék odabent. Abban a percben elhatároztam, hogy a születésnapi menüm egyik főszereplője Ő lesz. Anyukámmal meg is osztottam a tervem, hogy ne készítsen semmilyen salátát, majd én elkészítem a tojásokat. Eljött a szülinapi ebéd ideje, majd amikor az asztalra került a meglepetés, mindenkinek felcsillant a szeme és mondanom sem kell, hogy alig várták, hogy ehessenek belőle. Boldogsággal töltött el, hogy sikerült egy kicsit nekem is hozzájárulnom ahhoz, hogy megidézhettük a múltat újra, együtt :)
Hozzávalók és elkészítés:
10 db tojást keményre főzök, majd egy tálba kiszedem a sárgáját. A sárgákat összetöröm, majd sózom, borsozom. Adok hozzá ízlés szerint egy kis mustárt, majonézt és tejfölt. Jól összedolgozom, majd visszatöltöm a tojásokba. Egy éjszakát állni hagyom, hogy összeérjenek az ízek, és egy kicsit megdermedjen a krém.
Azért, hogy ne legyen egyszerű a történet: készítettem egy adag francia salátát, majd ezt tettem az üvegedény aljára, és erre fektettem rá a tojásokat.