Hagymakrémleves
Nem vagyok egy nagy leveses, de ha krémlevesről van szó, akkor bármilyen jöhet:) Mindenekfelett az örök favorit az a hagymakrémleves. Bárhol, bármikor, akár mindennap, bármennyit. Nem tudom megunni, egyszerűen imádom :) Nagyon soksor készítek, már néha túl sokszor, de nem tehetek róla. Minél többféle hagymát rakok bele annál finomabb.
Hozzávalók:
6 db kis vagy közepes fej vöröshagyma
5-6 szál medvehagyma
4 szál újhagyma
1/2 l tejszín
2 db hús/vagy zöldségleves kocka,
ízlés szerint só, bors és szerecsendió
Elkészítés:
A hagymákat felaprítom, majd olajon megpárolom, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje teljesen. Majd amikor már jó puhára főtt, leveszem a gázról és összeturmixolom. Visszateszem a gázra, de mostmár lassú tűzön főzöm tovább. Majd hozzáadoma tejszínt a leveskockát és a fűszerekem, hagyom hogy rottyanjon egyet és már kész is.