Grill csirke sült répával
A grill csirkén úgy gondolom, nincs mit magyaráznom, az úgy van és kész :) Na de a sült répa.. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Sokkal finomabb, mint a sült krumli, nem beszélve arról, hogy egyáltalán nem olyan hízlaló :) (ugye ez egy fontos momentum) Amikor először készítettem kicsit féltem tőle, hogy vajon mi fog ebből kisülni. Krumplit nem eszünk, és a barna rízstől meg már tele a padlás, így ki kellett valamit találnom, hogy mit együnk a hús mellé köretnek. Eddig akárkivel kóstoltattam mindenki odáig volt meg vissza, hogy tényleg mennyire finom..
Elkészítés:
Az, hogy mennyi répát használunk, az nincs meghatározva, mindenki amennyit szeretne. Csalóka ám, mert összefonnyad jobban mint a krumpli így érdemes hozzá, mondjuk 5-6 nagyobb répát felhasználni. (én kb 7-8-9 db-ból szoktam, ha már egyszer sütök, ne két darabot süssek nem igaz?) Veszem az előre elkészített fűszersómat, befűszerezem vele a felszeletelt répát, és felöntöm annyi olajjal (lehet oliva,-kukorica,-napraforgó olaj) hogy ellepje. Lefedem a tányért/dobozt.. és egy éjszakára hűtőbe rakom. Sütéshez leöntöm róla az olajat amiben állt, és ha már felforrósodott beleteszem a répát. Nem gond, ha nem áll egy éjszakát, meg lehet sütni azonnal is, csak akkor nem lesz fűszeres, csak a répát lehet majd érezni.
A grillcsirkét nem részletezném, hogyan kell készíteni :)