Gombás ragu
2015.03.01 19:04
Eddig nagyon ritkán ettünk disznóhúst, csirkemellét csirkemellével fogyasztottunk. Kicsit meguntuk, így mostanában elég sűrűn disznóhúst veszünk. Lényeg, hogy szép húsos legyen, nem szeretem a zsíros "mócsingos" részeket.
Hozzávalók:
- itt most karajt használok, ebből is kb. 40-50 dkg
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 6-8 fej gomba
- nagy doboz tejföl
- só, bors, majoranna
Elkészítés:
A hagymát felaprítom majd 1/2 ek kókusz zsírban megpárolom. A kockára vágott húst hozzáadom, és felöntöm ennyi vízzel hogy ellepje. Majd mikor félig lefőtt a leve, befűszerem és hozzáadom a tejfölt végül a gombát. Addig főzöm, még szép sűrű leve lesz. Fogyasztható rizzsel, tésztával, krumplival..