Epres-túrós zabszelet (sütés nélkül)
...eljött a hétvége, tehát szabad bűnözni ;) ezzel a sütivel mondjuk nem épp a legmegfelelőbb, mert ami hízlal benne az kb egyedül a vaj meg az a kevés barna cukor. Ebben a melegben nem volt kedvem bekapcsolni a sütőt, így mindenképpen olyat akartam ami szokás szerint hamar megvan, jelen esetben nem kell sütni, epres, túrós és hideg. Amikor saját elképzelés alapján készítek süteményt a hozzávalók mennyiségére azért kb-t írok, mert mostanában nem méricskélek, csak tetszés szerint adom hozzá a hozzávalókat. Ez lett belőle:
Hozzávalók:
- 20-30 dkg eper
- 1 ek barna cukor
- 1 mk vaniliás cukor
- 1 kis dz tejföl
- kb: 10 dkg zabpehely
- kb: 1 ek utifű maghéj
Elkészítés:
A túrót a cukorral összetöröm, hozzáadom a tejfölt és az utifűmaghéjat. A zabpelyhet összekeverem egy nagyon pici cukorral és az olvasztott vajjal. Én most szilikon formába alulra raktam az epret, rá a túrót, majd a "tésztát". Ezután hűtőbe raktam 2 órára. Kifordítottam a formából és már kész is :)