Csicseriborsó fasírt

Először a munkahelyem éttermében ettem. Első érzésre furcsa volt az ízvilága, de rögtön éreztem, hogy ezt otthon nekem is meg kell csinálnom....és bevallom nagy kedvencem lett, nagyon sokszor csinálok magamnak. Az elkészítése nem nehéz, csak az előkészület egy kicsit "bíbelődős"

Hozzávalók:

25 dkb csicseriborsó

1 nagy fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

zabpehelyliszt

só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

A borsót egy éjszakára vízbe áztatom. Másnap elkészítés előtt puhár főzöm, ez kb 1 óra. Aprító gépbe teszem a felszeletelt hagymát majd a borsót is, és majdnem teljesen pépesre aprítom. Ízesítem, majd annyi zabpehelylisztet teszek bele, hogy rugalmas állagú formázható masszát kapjak. Vizes kézzel kis fasírt golyókat gyártok, majd forró olajban aranybarnára sütöm. Kíváló köretnek, és magában is.

 

Hírek

Facebook elérhetőség

Ha kíváncsi vagy másra is, gyere, nézz be hozzám Facebookon is :) www.facebook.com/pages/Egyszer%C5%B1en-szeretem/1424311267867706
Teljes cikk

FACEBOOK

FIGYELEM!!! Hamarosan Facebook-n is elérhető lesz az oldalam!!!
Teljes cikk