Csicseriborsó fasírt
Először a munkahelyem éttermében ettem. Első érzésre furcsa volt az ízvilága, de rögtön éreztem, hogy ezt otthon nekem is meg kell csinálnom....és bevallom nagy kedvencem lett, nagyon sokszor csinálok magamnak. Az elkészítése nem nehéz, csak az előkészület egy kicsit "bíbelődős"
Hozzávalók:
25 dkb csicseriborsó
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
zabpehelyliszt
só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A borsót egy éjszakára vízbe áztatom. Másnap elkészítés előtt puhár főzöm, ez kb 1 óra. Aprító gépbe teszem a felszeletelt hagymát majd a borsót is, és majdnem teljesen pépesre aprítom. Ízesítem, majd annyi zabpehelylisztet teszek bele, hogy rugalmas állagú formázható masszát kapjak. Vizes kézzel kis fasírt golyókat gyártok, majd forró olajban aranybarnára sütöm. Kíváló köretnek, és magában is.