Citromos pite
2015.03.09 18:13
Szülinapom alkalmából sütöttem a kollégáim részére is egy adag süteményt. Ismét újítani akartam. Nem akartam olyat ami krémes, ragadós, csupa édes süteményt. Keresgettem a neten és RÁtaláltam. Egy közepes méretű tepsivel készítettem, ami kb 1/2 óra alatt el is fogyott. Nagy sikere lett. Erre való tekintettel most hétvégén egy házibuli alkalmából újra elkszítettem, de módosítottam 2 részét is a receptnek.
Hozzávalók:
Tészta:
- 24 dkg liszt ( 20 dkg zabpehely és 4 dkg lenmagliszt)
- 6 dkg barna vagy nádcukor (eredeti recept szerint porcukor)
- 12 dkg vaj
Töltelék:
- 4 egész tojás
- 20 dkg barna vagy nádcukor
- 3 dkg liszt (zabpehelyliszt)
- 1 tk sütőpor
- 0,5 dl citromlé (én két egész citromot facsartam le, hogy jó citromos legyen)
Elkészítés:
Tészta: Elektromos mixer segítségével összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd egy 30*20cm tepsi aljába belenyomkodom a tésztát. 180'C-n 20-30 percig elősütöm
Töltelék: Az alapanyagokat a tojásfehérjén kívül szép habosra keverem, majd a végén hozzáadom a kemény habbá felvert tojásfehérjékett is. Majd a félig megsült tésztára ráöntöm és még 25-30 percig sütöm.
Első alaklommal így készítettem. Másodszorra megbolondítottam 25 dkg túróval.
A túrót jól összetörtem, adtam hozzá egy evőkanál vaniliáscukrot és egy kis reszelt citrom héját. A félig kész tésztára öntöm, és erre megy majd rá a citromhab. Innentől kezdve minden ugyanaz.
