Brokkolis lapcsánka
Nagyon sokan vannak akik nem szeretik a brokkolit. kb 20 éves koromig én sem ettem meg, aztán gondoltam egyet, hogy én úgy megkóstolnám. Azóta szeretem :) Mindig valamit próbálok újítani, így történt most ez is. Megláttam a receptet és azonnal megcsináltam. A fagyasztóm több mint fele brokkolival van tele, így nem volt gond a beszerzéssel :)
Hozzávalók:
- 30 dkg brokkoli
- 1 nagy fej vörös vagy lilahagyma
- 2 egész tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-5 dkg zabpehelyliszt
- só, bors
Elkészítés:
A brokkolit apróra vágom a hagymával és fogkagymával együtt, majd aprító gépbe teszem. Ezután hozzáadom a tojásokat és a lisztet. Forró olajba evőkanállal bele"szaggatom" és kisütöm. Köretként is és önmagában is nagyon finom. Én leginkább köretként használom, de újításként legutóbb csikemell panírjául szolgált, isteni finom úgy is.
A képne látható csikrecomb a ház készítésű fűszersóval lett ízesítve, megspékelve oregánóval és bazsalikommal.