Borsóleves gazdagon
2015.06.13 14:03
Volt itthon friss borsó, valami könnyú levest szerettem volna készíteni. Egyik este elmentünk az egyik helyi étterembe vacsorázni, és borsólevest kértünk előételnek. Nagyon guszta és finom volt. Az én Drágám akkor azt mondta, h ilyet csináljak neki otthon is. Hát valami hasonlót alkottam :) Mennyiségeket dirket nem írok, mert én is ízlésre raktam bele.
Hozzávalók:
- -borsó,
- -fehér és sárga répa,
- -karalábé,
- -zeller,
- -gomba,
- 2fej hagyma
- -ízlés szerint só, bors, pirospaprika és őrölt kömény,
- -2db zöldségleves kocka,
- -1 nagy doboz tejföl,
- -disznóhús (lehet csirke is)
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, és olajon megpirítom, majd hozzáadom, az apró kockára felvágott húst, és egy kevés vizet. Addig főzöm amig a hús félig meg nem fő, majd hozzáadom a zöldségeket, fűszereket és felöntöm vízzel. Mikor már majdnem megfőtt belekeverem a tejföl, forr még egyet és már kész is. Melegen és hidegen is egyaránt nagyon finom.