Batáta avagy éljen az édesburgonya
Nagyon régóta szerettem volna megkóstolni, mert sok jót hallottam róla. Egsészséges és még diétás is. Nekem való ;) Minap az egyik budapesti nagy bevásárlóközpontban a kollégáimmal beültünk kicsit beszélgetni. Tanakodtunk, hogy ki mit egyen. Én nem is nagyon akartam enni, mert addigra már túlvoltam 4 gombóc fagyin (mondtam, édességmániás vagyok) de... Mit érez az ember amikor leülnek veled szemben és eszik a jó kis szendvicset sültkrumplival, colával..? nem kellett több azonnal éhes lettem. Nem nagyon szeretem a gyorstéttermi kajákat, ezért "bajban" voltam mit is egyek. A mellettünk lévő asztalnál sült krumplit ettek, azonnal megkívántam, hogy én is ilyet akarok enni. Odamentem az "étteremhez", de szerencsémre álltak előttem, így volt időm gondolkozni mit is akarok. Majd elolvastam, hogy egyáltalán mit lehet itt enni. Ki volt írva, hogy Kis adag sült krumpli X FT, nagy adag X Ft, Batáta X forint. Én úgy megörültem, hogy madarat lehett volna velem fogatni:) Megkóstoltam és azonnal tudatosult bennem, hogy megint szerelmes lettem :) Abban a percben eldöntöttem, hogy ezt otthon nekem is meg kell csinálnom. Így is lett. Hál istennek kaptam is a zöldségesnél ettől megint boldog lettem. Csak ezt eszem egész nap annyira jó :)
Elkészítés:
A burgonyát megpucoltam majd felszeleteltem vékony csíkokra, hasonlóan mint a krumplit, majd forró olajba kisütöttem. Fűszerezni lehet, akár natur sóval, akár fűszersóval, de önmagában is nagyon finom. Én házilag készített fűszersóval ízesítettem.